Meet Olga: een voorbeeld van een Personal Branding fotosessie

Meet Olga van Oxxymind.

Olga is een personal coach en had foto’s nodig voor haar nieuwe website en social media. De voorbije weken zag ik haar foto’s veel gebruikt worden én dat er heel veel leuke reacties uit volgden. Dat maakte me heel erg blij. Daarom stel ik haar graag even voor.

Fotografie is een vorm van coaching

Ik leerde Olga enkele jaren geleden kennen tijdens een coaching opleiding.

Zelf had ik het idee dat de opleiding me zou helpen mijn klanten beter te begeleiden tijdens een fotosessie. Ik fotografeerde toen nog vooral baby’s en kinderen en vond ik het zo jammer dat ik ouders soms niet kon overtuigen om op de foto te staan. 

Om dan te merken dat als ze het wel durfden, het meteen de nieuwe profielfoto op Facebook werd.

Bij een fotosessie komt heel wat psychologie kijken

Met een verleden als Orthopedage blijft het psychologisch aspect van een fotosessie me erg boeien.

Het is mijn doel om de persoon voor de camera zo authentiek en ontwapenend mogelijk tonen. In portret foto’s ben ik altijd op zoek naar een vorm van visuele sereniteit. Een echte blik, niet de fake smile die je vaak routineus opzet als je een camera voor je neus krijgt. 

Als fotograaf op korte tijd iemand leren inschatten en een vertrouwensrelatie opbouwen is de uitdaging die ik me zelf altijd stel. Beauty through connection. Iedereen is mooi.

Olga van OXXYMIND

Maar bij Olga was de drive om te coachen en mensen op weg te helpen naar hun mogelijkheden toen al 100% aanwezig. Het is wat ze is.

Haar passie voor coaching spatte er van onze eerste ontmoeting vanaf. 

Haar goesting om verandering te brengen, haar leergierigheid en haar inzichten zijn zo verfrissend. De gesprekken altijd interessant, scherp op de snede, no b*llsh*tting allowed en je gaat altijd wel met een nieuw inzicht naar huis. 

Nadat we samen de coaching opleiding afgerond hadden, stopte het niet bij Olga. 

Haar honger naar kennis  bleef. Ze volgde verschillende coaching opleidingen, verslond boeken en finetunede een eigen coaching visie tot Oxxy mindmanagement.

Olga ziet mindmanagement als een vorm van mental coaching waarbij je anders leert nadenken. Haar doel? Je mentaal sterker laten staan. Je gedachten niet wegstoppen, maar ‘upgraden’ naar een nieuw verhaal. 

Het was heerlijk om op afstand te kijken hoe ze groeide in haar kunnen en vertrouwen in haar coaching verhaal. 

Zelf ben ik iemand die vaak diep vanuit emoties leeft en regelmatig een flinke kick on the mental butt verdient om weer in de realiteit te stappen. Olga doet dat fantastisch met haar OXXY mindmanagement

Olga gelooft dat coaching je kan helpen in je zoektocht naar je meest authentieke zelf. En je authentieke zelf durven tonen, met behulp van sprekende foto’s, daar was ze helemaal voor.

Wat is OXXY?

De term OXXY combineert de woorden oxytocine en oxygen, twee grote pijlers in haar coaching.

Het knuffelhormoon Oxytocine staat voor (zelf)liefde, (zelf)respect, (zelf)kennis en (zelf)vertrouwen.

Oxygen, staat voor zuurstof, energie, actie, vrijheid en creatie.

Haar slogan? Start to think… OXXY!

Vorig jaar begon ze haar eigen coaching business en daar had ze foto’s voor nodig. Omdat uitstralen waar je voor staat, jezelf als coach durven tonen en zelf het voorbeeld geven een belangrijk onderdeel van haar handelsmerk is.

Je vindt Oxxymind trouwens ook op facebook, daar vind je altijd de laatste updates.

Personal Branding foto’s stralen uit wie je echt bent

De foto’s moesten uitstralen wie Olga echt is. Warm, maar ook een tikje rebels.

Olga  koos voor rode en zwarte details, omdat die helemaal bij haar persoonlijkheid passen. 

Haar talenten zoals toegankelijkheid en luisterbereidheid mochten ook duidelijk in beeld komen.

We fotografeerden in Firma, een prachtige ruime co-working space in hartje Brussel. Naast de open co-working ruimte zijn er ook aparte kantoren. Dat is waar Olga haar coaching praktijk een plekje gaf.

De fotosessie zelf duurde minder dan twee uur. We fotografeerden een mooie variatie van beelden, in haar kantoor, in de co-working space, buiten, enkele close up portretten, enkele foto’s van haar kantoor, zodat je al een mooie eerste indruk hebt waar je haar ontmoet.

Jezelf tonen neemt de eerste drempel weg voor je ideale klant

Door Olga te fotograferen in de omgeving waar je haar als client ontmoet, neemt ze al een eerste grote drempel weg. Je kan je al een beeld vormen van wat je te verwachten staat, je leert de omkadering en de persoon al wat beter kennen.

Dat is wat een fotograaf kan betekenen voor jou en je zaak. 

Zichtbaarheid. De persoon achter je logo, je website of social media tonen, zorgen voor die eerste belangrijke kennismaking. Je toont je expertise met vertrouwen, wat  een eerste geruststelling naar je potentiële klant toe is.

Maar hoe begin je aan zo’n sessie? 

Jezelf tonen en de juiste boodschap weergeven, hoe doe je dat? 

Met de hulp van je fotograaf kom je al een heel eind. Daarom help ik je al graag een stukje verder met de pdf die je hier kan downloaden.

Het is je beginners EHBO kit om zelf aan de slag te gaan. 

Het is je gids om na te denken wat je wil tonen en welk verhaal je wil te vertellen aan je klant. 

Test zelf al eens het effect van een goede foto uit

Hoe reageert je klant op een visuele vertaling van je waarden? Hoe reageren ze op een foto van jou met een uitleg wie jij bent en waar je voor staat? Een social media post waarin je jezelf toont, iets over jezelf en je passie vertelt scoort altijd heel goed. Het vertaalt zich in meer likes, een comment of mensen die je een berichtje sturen.

Een goede foto is vaak de eerste stap naar een connectie tussen jou en je klant.

Ik nodig je dan ook graag uit om de pdf die je op deze pagina (onderaan) vindt, te lezen en me een mailtje te sturen als je nog vragen hebt of graag een gratis kennismakingsgesprek inplant.

Olga omschreef onze samenwerking zo:

“Ake’s werk overschrijdt het niveau van de ‘schone foto’ ruim. Zij vertaalt jouw identiteit in foto’s en dat is net wat je als ondernemer wil. Fotografie is haar taal en die beheerst ze uitstekend. Merci Ake!”

Olga

En daar doe ik het voor!  Je Why en passie visueel weerspiegelen, op een mooie connecterende manier. We zijn allemaal verschillend, en het zijn onze verschillen die ons net bijzonder maken.

Interesse in een Personal Branding Fotosessie?


Gepubliceerd op:

Terug naar het blogoverzicht