Een goede profielfoto opent deuren

“Iedereen verdient een mooi portret van zichzelf.”

… is een overtuiging waar ik 100% achtersta.

En… zolang we het idee niet op onszelf toepassen, gunnen we het iedereen in onze omgeving ook 😉

Het perfecte social media plaatje kan een belemmerende rem zijn om onszelf te durven tonen. Want iedereen ziet er online altijd zo fantastisch uit…

Ik durf dat zelf ook wel eens te denken, veilig achter mijn fotocamera. 😉 Iedereen is zo mooi.

Misschien herken je de volgende mantra’s wel in je hoofd?  “Als ik 10 kg minder weeg ben ik er klaar voor. Ik heb de juiste kleding niet. Later misschien, als ik minder moe ben, of als de kinderen wat groter zijn. Deze maand heb ik er echt geen tijd voor.”

Maar die eerste indruk van mensen op je linkedIn profiel, website, social media kan je maar één keer maken. En ,ja, daar kan ik je bij helpen 😉

Investeer in jezelf

Durf jezelf te tonen zoals je NU bent. Want hoe groot het cliché ook is, er is er maar één zoals jij. In vertrouwen durven zichtbaar zijn geeft ook het nodige vertrouwen van iemand in jou.

Sinds ik mezelf meer toon in mijn instagram stories, merk ik dat mensen me op een andere manier contacteren. Met meer openheid en vertrouwen. Ze hebben me al wat leren kennen en dat maakt een eerste ontmoeting of contact een stukje gemakkelijker.

Maar wat is dan het grote verschil tussen een selfie of een professionele fotosessie?

Mag ik je het verschil aantonen met enkele foto’s?

Beide foto’s tonen mijn glimlach, maar hebben een heel verschillende uitstraling.

De linkse foto is gemaakt door Peter Hurley, een headshot fotograaf in New York, waar ik 2 dagen een Intensive Workshop volgde en de rechtste foto is een selfie gemaakt aan het Sydney Opera House. Ik vond de illusie van kattenoortjes erg grappig en heb de foto een tijdje als facebook profiel foto gebruikt.

De eerste indruk

Als je jezelf zichtbaarheid wil geven, jezelf of je zaak wil voorstellen, je linkedIn een professionele touch geven… welke foto zou je dan kiezen?

En als we de rollen even omdraaien. Als jij professioneel iemand moet contacteren, welke foto spreekt jou dan het meeste aan?

De eerste indruk met je profielfoto is belangrijker dan je denkt. De eerste seconden zijn doorslaggevend voor het beoordelen van een profielfoto. Op basis van hun beoordeling besluiten bezoekers van je profiel om ze met je contact opnamen of niet. Uit onderzoek is gebleken dat een goede profielfoto op Facebook even belangrijk is dat de foto van je CV en linkedIn profiel. Mensen met een goede profielfoto maken 40% meer kans op een uitnodiging van een mogelijke werkgever.

A smile might make an impression.
Personality, however, makes an impact.


In die belangrijke eerste indruk is de juiste uitstraling, expressie en emotie belangrijk. Zelfvertrouwen, vriendelijkheid en toegankelijkheid, dat is wat je wil uitstralen op je foto.

30% fotograaf, 70% coach

Een camera voor je neus lijkt heel stresserend in het begin, maar zo moet het helemaal niet zijn. Het is niet jouw taak om fotogeniek te zijn of te weten hoe je moet staan voor een camera.

Het is mijn verantwoordelijkheid om je ontspannen door heel de hele fotosessie te begeleiden, je te helpen de juiste poses aan te nemen, veel plezier te maken en je naderhand het mooiste resultaat te kunnen tonen. 

Ik durf zelfs te zeggen dat je met een leuke ervaring en meer zelfvertrouwen weer naar buiten stapt!

Ik kan je zeker ook aanraden om samen te werken met een Make Up Artist. De ervaring om je te laten opmaken en je haren mooi in de plooi te laten leggen is een ongelooflijke boost en heerlijk ontspannend. Je kan via mij altijd een make up artist boeken of je make up laten verzorgen door iemand die jij kent.

Iedereen is mooi

Durven zichtbaar zijn, ik weet dat het niet altijd makkelijk is. Als we eerlijk zijn met onszelf weten we dat perfectie niet bestaat Het zijn ook vaak de ‘flaws’ die we bij onszelf zien die ons zo speciaal maken naar anderen toe. Je sproetjes of die grappige kronkeling in je neus als je lacht? Die vinden wij net mooi.

Laten we stoppen onszelf te vergelijken met anderen en ons goed en sterk voelen zoals we nu zijn.

Heb ik je kunnen overtuigen in een fotosessie van jezelf?

Af en toe een leuk nieuwtje in je mailbox?

Scrhijf je nu in voor de nieuwsbrief! Geen spam, enkel nieuws als ik iets te vertellen heb.


Gepubliceerd op:

Terug naar het blogoverzicht